Hasan Nuhanović, Dino Salihagić i Suad Bešlić u Novom danu

Vijesti 13. nov 201915:06 > 15:07
N1

Hasan Nuhanović obratio se javnosti pismom u kojem tvrdi da je Jasmila Žbanić falsifikovala njegovu životnu priču. Film bi se trebao prikazati za 25. godišnjicu Srebreničkog genocida 2020. godine. O svojoj ulozi u snimanju filma, stravičnoj sudbini svoje porodice i razlozima neuspjele saradnje sa Žbanić, Nuhanović govori u Novom danu.

Evropska komisija sutra o migrantima u BIH. Uživo smo u Briselu. Nikola Radišić donosi detalje.

U BiH je njegov profesionalni angažman bio vezan za korporativne i političke komunikacije. Posljednje dvije godine nalazi se na master studiju historijske i savremene perspektive u politici i kulturi na Univerzitetu Zigen u Njemačkoj. Dino Salihagić – politolog gost je rubrike PRESS. Kako iz perspektive Njemačke gleda na bh. zbilju u kojoj je živio i radio uskoro će nam kazati.

U povodu obilježavanja Međunarodne sedmice podizanja svijesti o prevarama u Novom danu govorimo o problemima prevare, korupcije, o njihovim uzrocima i štetnosti, naporima koje različite institucije i organizacije ulažu u prevenciju i borbu protiv ovakvih radnji, te njihovim rezultatima. Sabina Softić – regionalna partnerica inicijative gošća je ND.

BiH nema dovoljan broj žena na liderskim pozicijama. Kako ohrabriti žene da se njihova perspektiva, potrebe, mišljenja i ideje prepoznaju u odbrani i sigurnosti zemlje razgovarao sa Majorkom Enidom Ramić, inspektoricom u Generalnom inspektoratu MO BiH i Ankicom Tomić, zamjenicom predsjedavajuće koordinacijskog odbora Vijeća ministara BiH za provedbu UN Rezolucije 1325-Žene, mir i sigurnost.

Upoznajte Suada Bešlića, bosanca i hercegovca koji je konstruisao vatrogasno vozilo po najmodernijm normama i standardima u Evropi. Nakon 20-godišnjeg rada u Njemačkoj, Suad se vratio u BiH i sada obučava i zapošljava mlade ljude u rodnim Živinicama.

U BiH ne postoji jedinstveni registar oboljelih od dijabetesa, ali se pretpostavlja da oko 365.000 građana boluje od dijabetesa, a polovina, oko 157.000 osoba, nisu svjesni da imaju tu bolest. U svijetu dijabetičara je više od 452 miliona ljudi od kojih trećina starija od 65 godina. Za očekivati je da će 2045. godine broj oboljelih biti 629 miliona. Govorimo o obilježavanju ovog dana u BIH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad