"Ili hitno poduzmite mjere ili će napadi na ljekare postati sve češći"

Vijesti 13. nov 201918:27 > 18:28
N1

Komora zdravstvenih tehničara svih profila Kantona Sarajevo danas je osudila napad na dr. Edu Hasanbegovića sa Pedijatrijske klinike KCUS istakavši da je ovo "napad na sve zdravstvene radnike naše zemlje".

Iz Komore su izrazili zabrinutost da bi napadi mogli biti i jači i češći, te su pozvali na hitno poduzimanje mjera kako bi se spriječile još ozbiljnije posljedice.

VEZANE VIJESTI

“Krajnje je vrijeme da se prestane sa hajkom na ljekare, ali i da se poduzmu konkretni koraci u cilju zaštite svim medicinskih radnika. U posljednje vrijeme sve je više verbalnih i fizičkih napada na medicinsko osoblje, za što se bojimo da bi u budućnosti moglo imati nesagledive posljedice. U atmosferi kakva se nameće u radu ljekara i medicinskog osoblja – atmosferi straha, niko od medicinskih radnika nije u stanju mirno obavljati svoj posao, jer uvijek postoji ‘strah od novih prijetnji i napada'”, kazali su u Komori zdravstvenih tehničara, te dodali:

“Nezadovoljstvo bolesnika uslugama ili ponašanjem ljekara i medicinskog osoblja može se uvijek izraziti pismenim žalbama nadležnim organima, a nikako nasiljem, verbalnim ili fizičkim napadima. Prijetnja oružjem i nasilje nikada nisu odgovor ni na jedan problem”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad