Jasmin Emrić i Josip Brkić u Danu uživo

Vijesti 14. nov 201912:45 > 12:47
N1

"Dogovorili smo se da počnemo tražiti rješenja" - ovo nam danas poručuju Bakir Izetbegović i Dragan Čović nakon sastanka. Sastaju se i kolegij oba doma Parlamenta BiH. Da li će oni donijeti napredak u procesu formiranja vlasti i deblokade Parlamenta pratimo i tematiziramo u Danu uživo?

O ovim temama, migrantskoj krizi, posljednjem skandalu u USK razgovaramo sa Jasminom Emrićem, zastupnikom A-SDA u Zastupničkom domu.

Sa nama je danas i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, predsjednik komisije za integracijski proces u NATO i međunarodni tajnik HDZ BiH Josip Brkić. O ANP-u kao prepreci za formiranje vlasti, odnosu njegove stranke i SDA, te Macronovim izjavama govori za Dan uživo.

Operativna grupa za koordinaciju aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu naglasila je potrebu zatvaranja prihvatnih centara Bire i Mirala. Naše ekipe izvještavaju iz Bihaća.

O migrantima u BiH se danas raspravlja i u Briselu odakle izvještava dopisnik N1 iz EU.

U Cirihu se priprema velika proslava Dana državosti BiH. Dolaze Amel Tuka, Hari, Tarik Filipović, Jovan Divjak i brojni drugi. Interpretatorka sevdaha Alma Subašić Omerović i njen suprug poznati bh. glumac Armin Omerović ambasadori su ovog projekta i danas su sa nama.

Uživo smo na pres-konferenciji reprezentacije Italije, uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za EP protiv naše zemlje.

Društevne aktuelnosti komentiramo sa novinarom i kolumnistom Adisom Nadarevićem.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad