Zvizdić: SDA će podržati inicijativu PDP-a i SDS-a

Vijesti 14. nov 201913:50 > 13:56
N1

Nastavak druge sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi, između ostalog, trebao biti razmatran dopis šefa Misije OSCE-a u BiH u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka, održana je danas u Sarajevu.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma, je na pitanje novinara o inicijativi SDS-a i PDP-a za formiranje parlamentarnih komisija, kazao da će SDA podržati inicijativu.

”Smatram da svaka inicijativa u pravcu deblokade rada Predstavničkog doma je dobrodošla i zvanični stav SDA je u vezi s tom inicijativom da ćemo istu podržati kada prođe procedure”, rekao je Zvizdić i nastavio:

‘U narednim danima ćemo u skladu s procedurama, i organizirati sjednicu u skladu s Poslovnikom o radu Predstavničkom domu Parlamenta BiH”, dodao je.

Detalje donosimo u informativnim emisijama N1.

Podsjećamo, predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović predstavili su inicijativu za prekid blokade rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Inicijativa se odnosi na izmjene Poslovnika Predstavničkog doma, koje bi omogućile da se imenuju članovi parlamentarnih komisija. Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH na kojoj bi se razmatrala ova inicijativa mogla bi, ističu, biti održana već naredne sedmice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad