Miroslav Vujčić odgovorio Igoru Crnadku: Zloupotreba na Facebooku

Vijesti 14. nov 201913:41 > 14:15
N1

Radnik Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine Miroslav Vujčić uputio je danas otvoreno pismo nakon što je jučer ministar te institucije Igor Crnadak najavio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv njega.

Vujčić je rekao kako je napisao pismo kao “običan građanin i zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova a ne kao predsjednik
Sindikata Ministarstva vanjskih poslova koji je prvi put u istoriji zajedno sa svojom sindikalnom organizacijom otpočeo borbu protiv institucionalnih nepravdi i nekog ministra u institucijama Bosne i Hercegovine”.

VEZANE VIJESTI

“Par dana prije ove objave na FB neko je zloupotrijebio moje ime i prezime kao predsjednika sindikata i poslao Upravnom inspektoratu Ministarstva pravde BiH prijavu protiv sekretara ministarstva vaniskih poslova. Pri toj zloupotrebi prvo je napisao pogrešno moje prezime a zatim je tekst napisao na izuzetno lošem hrvatskom jeziku kojeg ja nisam nikada govorio jer ga jednostavno nisam učio u školi. Nešto prije ove zloupotrebe moga imena i prezimena dobio sam odgovor na jedan naš sindikalni dopis od šefa kabineta ministra sa identičnom greškom u mom prezimenu. Apsolutno nisam poletio da tražim disciplinski postupak protiv Šefa kabineta niti sam sa naprečac optužio da je on napisao tu prijavu jer ie to mogao napisati bilo ko”, napisao je između ostalog Vujčić naglasivši da je neko zloupotrijebio njegovo ime na Facebooku.

Podsjetimo, juče je ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MIP BiH i predsjednika Sindikalne organizacije MIP BiH zbog, kako je navedeno, “gnusnog vrijeđanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad