Benjamina Londrc i Aida Hrnjić gošće Novog dana

Vijesti 14. nov 201914:53 > 14:59
N1

Poštuje li se vladavina prava u BiH - presude Ustavnog suda i Suda za ljudska prava u Strazburu, koliko je SDP sada daleko od "ruba provalije", kako vidi ishod sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, za Novi dan komentariše najmlađa doktorica pravnih nauka u BiH, potpredsjednica SDP-a Benjamina Londrc.

Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini upozorava na nagomilane probleme u policijskim Agencijama na nivou BiH. Zbog čega mjesto prebivališta određuje uslove pri penzionisanju pripadnika SIPE, zašto zaposleni u policijskim agencijama od 2008. godine nisu osigurani od posljedica nesretnog slučaja? Predsjednik Saveza sindikata Dragan Krvavac i predsjednik Skupštine saveza sindikata Edin Kahrimanović, biće naši gosti.

Kantonalni sud u Sarajevu zaprimio je dugo očekivani nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke koji su radili rekonstrukciju događaja kako bi utvrdili da li je bilo saobraćajne nesreće i kako je Dženan Memić stradao. Nalaz će biti prezentovan na ročištu koje će biti održano sutra. Bićemo uživo ispred kantonalnog suda i razgovaraćemo sa Arijanom Memić, sestrom Dženana Memića.

U susret predstojećim praznicima, Udruženje “Colibri” organizuje humanitarnu modnu reviju: ”Nek’ zazvoni dječiji smijeh”, s ciljem podrške djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju. Predsjednica Udruženja “Colibri”, Aida Hrnjić, biće gošća Novog dana.

O migrantskoj krizi u BiH, postojanju Šengenskog prostora, evropskim perspektivama Zapadnog Balkana, za Novi dan, iz perspektive njemačkih medija, govori novinar RTV DW, Mehmed Smajić, koji će sa nama biti uživo iz Bona.

Djeca oboljela od dijabetesa i ove godine su simbolično obilježila Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, pod motom “Porodica i dijabetes”. Ispred Narodne skupštine RS održan je “čas fizičkog”. Dio tog časa biće i naš sutrašnji razgovor sa doktoricom Gordanom Bukarom Radojković, pedijatrom – endokrinologom.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila biće obavezna od sutra pa sve do 1. aprila naredne godine. Uživo ćemo biti u BIHAMKU, govorimo o tome šta je potrebno provjeriti na i u automobilu pred dolazak zime.

Utakmicu devetog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Italije sutra u Zenici, za Novi dan komentariše Sanel Konjhodžić, sportski novinar Oslobođenja, gost u rubrici “Press”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad