"Zašto se slučaj David Dragičević pretvara u slučaj Davor Dragičević"

Vijesti 15. nov 201913:38 > 13:45
N1

Članovi grupe Pravda za Davida okupili su se u petak pred Okružnim javnim tuzilaštvom Banjaluka, gdje su pozvali nadležne da slučaj "David Dragičević" prebace na nivo Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer od postupajućeg organa više ne očekuju ništa. Traže i sankcionisanje dosadašnjih tužilaca i istražnih organa. Pitaju i šta je sa istragom protiv policajaca koji su bacili "Davidov donji veš".

N1
N1
N1
N1

Ozren Perduv iz “Pravde za Davida” kazao je kako već 600 dana pitaju “ko je ubio Davida”.

“Prvog dana smo pitali ko je ubio Davida, 600. dan pitamo isto, ali druga pitanja. A to je ko je ubio Davida, a ko zataškava slučaj? I zašto se slučaj Davida Dragičevića pretvara u slučaj Davora Dragičevića, Suzane Radanović?”, istakao je Perduv, te dodao:

“Protiv tužioca Dalibora Vreće vodi se disciplinski postupak pred VSTS-om zbog ozbiljnih prestupa koje je radio prošlih godina. Nadamo se da će pritisak javnosti doprinijeti da sa Vrećom bude kao i sa Sašom Labotićem”.

Perduv je naveo i da je glavni okružni tužilac Želimir Lepir ranije rekao da je ključ rješenja slučaja mladić čija je kuća “navodno” opljačkana.

Članovi grupe danas su nosili transparente na kojima je pisalo: “Duraćete nas još”, “600 dana Vaše bruke, naše buke”, “Vrećo odlazi”, “Kad se sve sabere koliko košta obraz”, a pjevana je i pjesma? “Klinac u getu”. 

Povod okupljanja je 600 dana, od kako su kazali, sramne konferencije od prvog okupljanja na Trgu Krajine do postojanja grupe Pravda za Davida.

Dvadesetšestog novembra te 28.11. počinju suđenja članovima grupe, građanima koji su je podržavali zbog protesta i nemira koji su se u Banjaluci dešavali krajem 2018. godine.

Više detalja u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad