Šarović: Bili smo u pravu, propala SNSD-ova blokada Parlamenta BiH

Vijesti 15. nov 201913:57 > 14:01
N1

Iz današnje reakcije SNSD-a jasno je da smo bili u pravu. Čim im je otpala mogućnost blokade Parlamenta radi uskostranačkih interesa, daju imena članova komisije. Ali naša inicijativa za izmjenu Poslovnika nije se odnosila samo za ovaj slučaj već za svaku buduću sličnu situaciju, kazao je u petak predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović je kazao da će sa partnerima procijeniti da li treba ići sa sjednicom koju su inicirali, saopšteno je iz SDS-a.

“Prvo ćemo se konsultovati sa onima koji su dali podršku ovoj inicijativi kako bi se u potpunosti osigurali od bilo kakve blokade u budućnosti. Ovo nije inicijativa sam za ovaj slučaj, već i za sve u budućnosti. Namjere su nam čiste, konkretne i poštene. Nećemo sami donositi odluke već kroz konsultacije sa širom grupacijom poslanika koji nisu omeđeni stranačkim koalicijama”, kazao je Šarović dodavši kako praktično ima 27 ruku za podršku toj inicijativi.

Podsjećamo, Staša Košarac, predsjedavajući Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine iz SNSD-a, dostavio je danas Prijedlog članova stalnih komisija ovog Doma, potvrđeno je za N1.

Prijedlog je dostavljen Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta BiH, a kako piše u dokumentu, za članstvo u Ustavno-pravnoj komisiji su dostavljena imena Obrena Petrovića i Nebojše Radmanovića.

U prijedlogu su navedena imena Komisije za finansije i budžet: Dragan Bogdanić i Vojin Mitrović dok je predloženi član Komisije za spoljne poslove Obren Petrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad