Muriz Memić, Ifet Feraget i Rinko Golubović gosti Novog dana

Vijesti 15. nov 201914:09 > 14:13
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Posljednji nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke koji su radili rekonstrukciju događaja u slučaju smrti Dženana Memića i koji je predstavljen na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu pokazao je da je ”veća vjerovatnoća da se saobraćajna nesreća nije dogodila nego da se dogodila”. Tužilaštvo je dalo prigovor na ovaj izvještaj i traže novo vještačenje ovaj put međunarodnih stranih vještaka. Kakva je reakcija porodice Memić i njihovi dalji koraci u borbi za istinu o Dženanovoj smrti? Muriz Memić, Dženanov otac, i advokat Ifet Feraget gosti su naše Teme jutra.

Karijeru je započeo sada već davne 1969. na Radio Sarajevu kao spiker. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera, i na radiju i na televiziji. Rinko Golubović obilježava 50 godina rada, a uoči svečanog obilježavanja govori za Novi dan.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad selekcijom Rusije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U nedjelju u dvorani Skenderija igraju protiv selekcije Švajcarske. Naša najbolja košarkašica svih vremena i tim menadžer ženskih košarkaških selekcija BiH Razija Mujanović uoči utakmice govori za Novi dan.

Govorimo i o projektu zbrinjavanja i podrške osobama sa invaliditetom i psihosocijalnim poteškoćama u bh. društvu – ”Naši glasovi”. ”Osobe sa intelektualnim i psihosocijalnim poteškoćama imaju pravo pravo da donose vlastite odluke kao i svi mi”, slogan je projekta koji ima za cilj da se skrene pažnja šire javnosti na položaj osoba s invaliditetom. O ovoj važnoj temi govorimo iz ugla onih koji projekat provode, i onih u čije ime se govori o ovim pravima.

Vodimo vas i na Dječiji sajam “Kids Fair”. Mnoštvo različitih sadržaja za mališane uzrasta do 10 godina, ali i za cijelu porodicu, uživo u u sarajevskoj Skenderiji. Direktorica Maja Graholski i maskote sajma uživo u Novom danu.

Budite uz Novi dan – sa vama smo od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad