Crnadak: Dobro je što je SNSD priznao grešku i popustio

Vijesti 15. nov 201916:09 > 16:16
N1

"Dobro je što je SNSD priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Predstavničkog doma, jer je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa normalnim radom", navodi se u saopćenju ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka.

U saopćenju, Crnadak ističe da se nada da će biti odblokiran rad Doma naroda PS BiH.

“Nadam se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Apelujem da rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH iskoristi ovaj pozitivan momenat i što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. Jedina smo evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu. Imenovanjem parlamentarne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope bar donekle bismo umanjili negativan efekat te diplomatske blamaže.

Takođe, smatram da u najkraćem roku treba da budu ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima izgradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u FBiH”, ističe se u saopćenju ministra Crnatka i dodaje:

“Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH. Institucije ne smiju da budu u blokadi, moraju stalno da rade, jer se tako šalje poruka da smo ozbiljan međunarodni partner”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad