Radmanović: Poruke da smo kapitulirali su smiješne

Vijesti 16. nov 201911:38 > 11:46
N1

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović kaže da su četiri poslanika PDP i SDS pokrenula inicijativu za izmjenu Poslovnika, na štetu Republike Srpske.

U narednom periodu će kaže Radmanović SNSD poslati prijedlige i za komisije u Domu naroda.

Zato je naša reakcija bila uputiti prijedloge za komisije PDPS BiH. Nismo im mogli dozvoliti da neko mimo volje RS upravlja komisijama. Da smo mi u pravu, evo dokaza, činjenica: Izmjene Poslovnika pokrenula su četiri poslanika, čuli smo od predsjednika SDS da to podržava njih 27, a među njima nije 9 iz reda srpskog naroda. Dakle ta 23, 22 su iz FBiH, pa je pitanje zašto svi iz FBiH podržavaju izmjene Poslovnika, a ne i poslanici iz RS. Jednostavno, jer je na štetu RS. Sve se to može zaustaviti. Možemo to zaustaviti. Poruke da smo mi kapitulurali su u najmanju ruku smiješne.

Radmanović kaže da se otvara nova priča, mogućnost o formiranju Savjeta ministara,”bezuslovno”.

Pozivamo one koji su pokrenuli ovo pitanje da povuku prijedlog, jer je na štetu RS, bez obzira koliko su oni glasova dobili, pozivamo ih opet i na saradnju, bez obzira na neslaganja u RS”

Na pitanje novinara je li ANP nije više uslov, odgovara da SNSD ne smatra da ono sto je navedeno u nekim papirima koji se zovu ANP, a tiču se NATO-a, nije prihvatljivo kao usliv.

Sve drugo, navodi, što se tiče reformi, koje i Srbija provodi, a za “kojom kasnimo” može se razmatrati.