Klub SDA: Pravdanjem nasilja SDP ugrožava živote ljekara i pacijenata

Vijesti 16. nov 201915:52 > 16:04
N1

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Federalnom parlamentu osuđuje nove pritiske Socijaldemokratske partije (SDP) na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiju Izetbegović, saopšteno je iz SDA.

“Upravo iz Vlade KS, koju čini i SDP, traje neprestana kampanja protiv ljekara Kliničkog centra, čime je i kreirana atmosfera koja je dovela do oružanih prijetnji dr. Edi Hasanbegoviću i njegovoj porodici.

Ovakvim prijetnjama i unošenjem straha među doktore, ugrožava se cjelokupan zdravstveni sistem, a time i zdravlje hiljada pacijenata. Kako da ljekari normalno objavljaju svoj posao i spašavaju zdravlje i živote građana, ako su im ovakvim napadima svakodnevno ugroženi vlastiti životi”, upitali su iz SDA.

Kazali su kako je huškanje na doktore KCUS-a vidljivo i u saopštenju SDP-a, te da ta stranka nema pravo kritikovati rezultate KCUS-a obzirom da je “u vrijeme kada je SDP bio na vlasti, KCUS je bio doveden na ivicu propasti.”

VEZANE VIJESTI

“O radu menadžmenta na čelu sa prof. dr. Sebijom Izetbegović u proteklom mandatu, najbolje govore činjenice i brojke, smanjena dugovanja i povećana efikasnost, te puna podrška nekoliko hiljada zaposlenih na KCUS-u. Izuzetak čini nekoliko pojedinaca koji su zbog svojih ličnih interesa, privatnih klinika i nespremnosti da se povinuju neophodnoj disciplini napustili Klinički centar.”

Iz Socijaldemokratske partije ranije su pozvali direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović da podnese ostavku zato što nedozvoljavanjem liječenja jednog dijeteta u ovoj ustanovi “direktno krši Hipokratovu zakletvu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad