Dizdarević: Ja se javljam da liječim ovakvo dijete

Vijesti 16. nov 201917:42 > 17:45
Dr. Kemal Dizdarević

Nakon što je roditelj bolesnog djeteta plinskim pištoljem prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uslijedili su protesti ljekara koji su kazali da se plaše za svoje živote. Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije poručio je direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović kako će on liječiti dijete.

Naime, Dizdarević je u svom tekstu za NAP citirao izjavu Sebije Izetbegović od srijede, 13. novembra u kojoj je kazala da se niko od ljekara nije javio da preuzme liječenje “ovakvog djeteta, čiji su roditelji ovakvi.”

“Evo ja se javljam, Sebija. Da liječim ovakvo dijete od ovakvih roditelja. Molim doktore, što su se uplašili plastičnog pištolja iz bosanske tragedije, da liječe dijete”, napisao je Dizdarević te dodao:

“Nisi ti Sebija kriva što su ti takvi roditelji, ti možeš samo biti kriva jer si takva.”

Kazao je još kako direktorica KCUS-a ne dozvoljava da se to dijete liječi, te da su se doktori uplašili “neki plastičnog pištolja, a neki nje. A ponajviše Brace.”

Dizdarević je napisao da je “udar na institucije obrazovanja i zdravstva u KS konzistentan i maligan. U glavnoj ulozi je Sebija Izetbegović, iz Palanke Donje.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad