Funkcioneri SDA, SBB-a i SNSD-a u studiju N1: Ko je kriv?

Vijesti 18. nov 201917:18 > 18:12
N1

Ko je kriv za kašnjenja u formiranju parlamentarnih komisija, pitao je svoje goste danas Zvonko Komšić, urednik i voditelj emisije Dan uživo.

A gosti u studiju N1 televizije bili su parlamentarci: Alma Čolo (SDA) i Edita Đapo (SBB) iz Predstavničkog doma te Lazar Prodanović (SNSD) koji je delegat u Domu naroda državnog Parlamenta.

Zašto je SNSD čekao duže od godinu dana za dostavljanje imena kandidata za komisije u Parlamentu.

‘Čekao je da Predsjedništvo predloži kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara i to je jedan od razloga, ključnih razoga. A kad govorimo o vladavini prava ona mora važiti za sve institucije i pojedince’‘, rekao je Prodanović.

Čolo je, pak, dodala da je jasno ko je kriv za kašnjenja.

”Oni su sad dostavili predstavnici za šest komisija, a imamo i druge važne komisije i bez njih Parlament ne može raditi. SNSD je kriv što Parlament nije radio jer nije dostavio imena”, kazala je gošća N1 dok je Đapo naglasila ”da svi snose određenu odgovornost”.

”Prvenstveno je kriv SNSD jer nije odmah dostavio imena za članove Komisije, ali rekla bih i da smo krivi svi mi jer se ranije dogodila inicijativa da se promijeni Poslovnik. Nikad nismo bili u ovakvoj situaciji. Ranije nije bilo Vijeća ministara, ali Parlament je radio”, kazala je Đapo.

U ovom dijelu emisije Dan uživo, govora je bilo i o drugim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini. Donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad