BIHAMK: Oprez na pojedinim dionicama zbog magle

Vijesti 19. nov 201907:15 > 07:19
N1

Na putnim pravcima Tuzla-Orašje, Orašje-Gradačac i Orašje-Odžak, vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, pa se vozače pozivaju na pojačan oprez.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza),Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Vozači se podsjećaju da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad