Bosna i Hercegovina uspješno predstavljena na „NATO Charity Bazaar 2019“ (FOTO)

Vijesti 19. nov 201911:42 > 12:11
Ministarstvo odbrane BiH

U glavnom sjedištu NATO u Briselu je 16. i 17. novembra 2019. godine održan humanitarni događaj pod nazivom „NATO Charity Bazaar 2019“, na kojem sva stalna predstavništva i misije pri NATO-u, kao i brojni vanjski saradnici i sponzori, učestvuju u prodaji svojih proizvoda u svrhu prikupljanja novca za finansiranje humanitarnih projekata, među kojima su redovno i projekti iz Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Misije BiH pri NATO, zajedno sa članovima svojih porodica i prijateljima, kao i svake godine do sada, dostojno su predstavili Bosnu i Hercegovinu tradicionalnim jelima i pićem, uz nastavak tradicije jednog od štandova na kojem se u pravilu traži „porcija više“.

Svi članovi tima Bosne i Hercegovine su svojim zalaganjem i vedrim duhom još jednom pokazali poznatu bosanskohercegovačku gostoprimljivost, te tako promovirali Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu i doprinijeli podizanju njenog ugleda u međunarodnom okruženju.

Ministarstvo odbrane BiH

Važno je napomenuti i činjenicu da su Ministarstvo odbrane i Zajednički štab OS BiH, ali i druge institucije BiH, u potpunosti podržali organizaciju ovog događaja, kao i da se osoblje ambasada BiH pri Kraljevini Belgiji i Misiji BiH pri EU, predvođeno ambasadorima  Ivanom Robović i Eminom Merdan, rado odazvalo da učestvuju na ovom događaju i tako pružilo podršku svojim kolegama iz Misije BiH pri NATO, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ministarstvo odbrane BiH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad