Borenović: Šefik Dodik pristao na ono što je tražio Milorad Džaferović

Vijesti 19. nov 201916:25 > 16:30
N1

Povodom odluka Predsjedništva BiH sa današnje vanredne sjednice, u zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci oglasio se i Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

“Istorijski vjerovatno najveći prevarant i lažljivac u srpskom narodu, to su pokazala njegova beskrupulozna djela, a o riječima neću govoriti. Ovim je pogazio i Narodnu skupštinu RS, ne samo jednom, nego i desetak puta, posebno kada je spominjao i hvalio se rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti. Od danas ta rezolucija je prazan papir. Pokazao je svoje lice. On je čovjek izuzetno opasnih namjera, sve – samo ne branilac interesa Republike Srpske, čovjek koji ne preza ni od čega, spreman da pogazi svoj narod”, rekao je Borenović optužujući Milorada Dodika da je pristao na članstvo u NATO-u:

“Današnje imenovanje mandatara je u suštini rezultat odluke da se pošalje prvi dokument u Sjeveroatlantski savez, u Brisel, u NATO kojim se aktivira MAP – akcioni plan za članstvo. To je potpuno jasno, to je nešto što niko ne može osporiti. Republika Srpska odlukom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a ide ka NATO savezu i to su činjenice koje su nesporne.”

VEZANE VIJESTI

Borenović je naglasio to da je Milorad Dodik donio odluku kojom Republika Srpska i Bosna i Hercegovina “snažnim, velikim koracima ide u NATO savez”, te da je to nezaustavljiv put – “odluka koja se neće više moći osporiti.”

#related-news_0

“O tome najbolje govori pokušaj da Milorada Džaferovića, prije nekoliko minuta, opravda Šefika Dodika. Pokazuje da je Šefik Dodik pristao na ono što je od njega tražio Milorad Džaferović i pokazuje svu licemjernost i dvoličnost do juče velikog baje, a od danas malog miša”, rekao je Borenović.

Kazao je kako Komisija za izbor Savjeta ministara još uvijek nije konstituisana jer nije izabrano rukovodstvo, no da njome predsjedava najstariji poslanik u Komisiji, koji je iz srpskog kluba, te da je može sazvati u svakom momentu.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Savjeta ministara, te odluku da u NATO sjedište, u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH, dan nakon što Parlament BiH potvrdi Tegeltiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad