Radončić: Kompromis je majka uspjeha

Vijesti 19. nov 201917:18 > 17:23
N1

Usvajanje Programa reformi BiH i imenovanje gospodina Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH važan je korak u deblokiranju formiranja državne vlasti, poručio je danas Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH.

”Ali, što je važnije, ovom odlukom članovi Predsjedništva BiH su, uz iznimnu pomoć međunarodnih prijatelja, pokazali odgovornost i individualnu spremnost u donošenju neophodnih političkih odluka”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, NATO put BiH nema alternativu.

‘A to je preduvjet snaženja evropskog i NATO puta BiH, koji nema alternativu. Kao što je davno rečeno, kompromis je majka uspjeha i ovdje nema državničkog rezona da se neko politikantski igra pobjednika ili gubitnika”, poručio je Radončić.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad