Dodik: Piše da je za svako kretanje prema članstvu u NATO potrebna nova odluka

Vijesti 19. nov 201918:06 > 18:11
RTRS

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik rekao je danas, osvrćući se na imenovanje Zorana Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara i usvajanje Programa reformi BiH, da nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen.

Čak se otvoreno u tom dokumentu kaže da su u pitanju reforme i da one ne prejudiciraju članstvo. Piše da je za svako kretanje prema članstvu u NATO potrebna nova odluka Predsjedništva BiH i PS BiH i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti na nivou BiH”, naglasio je Dodik za RTRS.

Istakao je da razumije SDS i PDP.

”Mislim da bi trebalo da prestanu da se ljute. Vidim da su bijesni. Razumijem to, jer su dugo sjedili neopravdano na mjestima u organima vlasti na nivou BiH. Ovim se ruši njihova privilegija da rade mnogo toga što nije u skladu sa stavovima NSRS”, istakao je on.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad