Kojović: Ako ovo znači da je Komšić "slomio" Dodika – ja mu čestitam

Vijesti 19. nov 201918:25 > 18:26
Screenshot/Instagram

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je u utorak, nakon što je državno Predsjedništvo imenovalo Zorana Tegeltiju za mandatara Vijeća ministara BiH, kazao kako "dokument ide u Brisel".

Drugi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je pojasnio kako će u sjedište NATO-a biti poslan “program reformi”.

“Usvojilo smo program reformi BiH koji će biti dostavljen putem naše stalne misije pri NATO savezu u Briselu, jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predesjedavajućeg i imenovanja Vijeća ministara”, otkrio je Džaferović.

Lider Naše stranke Predrag Kojović je u komentaru na odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao kako čestita Komšiću na “slamanju” Dodika, ako to znači da se nastavlja NATO put države.

“Ako sve ovo znači da je g. Komšić “slomio” g. Dodika, i SNSD, i natjerao ga da pristane na slanje ANP-a, kao ključnog koraka BiH ka NATO savezu- ja mu čestitam”, stoji na zvaničnom Twitter profilu Kojovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad