Krađa u kasinu u Sarajevu, zaštitar pucao na razbojnika

Vijesti 20. nov 201908:14 > 08:19
N1

Jutros u 6:35 sati je u sarajevskoj ulici Gradačačka došlo do krađe u kasinu nakon čega je zaštitar iz objekta ispalio metak prema muškarcu koji je ukrao novac.

“Jutros u 6.35 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je od strane jednog NN lica uz prijetnju pištoljem izvršeno krivično djelo Razbojništva u Casino, koji se nalazi u ulici Gradačačka, područje općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom je otuđen određeni iznos novca, a nakon čega je od strane zaštitara koji je angažovan na osiguranju navedenog objekta upotrijebljeno vatreno oružje na način da je, prema prvim informacijama, ispalio jedan metak prema licu koje je izvršilo krivično djelo dok se isti udaljavao sa mjesta događaja”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tom prilikom nije niko povrijeđen, a osoba koja je izvršila krađu se udaljila sa mjesta događaja te za njim tragaju policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem ovlaštenju ovlaštenju, uviđaj na mjestu događaja vrše policijski službenici mjesno nadležne PU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad