Policajka napadnuta i povrijeđena u Sarajevu

Vijesti 20. nov 201910:19 > 10:20
N1

Policijski službenici Četvrte PU su 19. novembra 2019.godine u 2:35 sati u ulici Nurije Pozderca u sarajevskoj općini Novi Grad zaustavili putničko motorno vozilo marke Peugeot kojim je upravljao vozač inicijala D. Š. (1977.) iz Sarajeva.

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

“Tokom intervecije, D. Š. je fizičke napao policijsku službenicu, nanijevši joj povrede, a potom se pokušao udaljiti sa mjesta događaja u čemu su ga spriječili policijski službenici. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede”, navode iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” i “napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” D. Š. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedena osoba je otpuštena iz službenih prostorija, a protiv njega će biti dostavljen službeni izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pomenuta krivična djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad