Počela hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Vijesti 20. nov 201912:56 > 12:58
Fena

Treća hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu, a poslanici će razmatrati samo jednu tačku dnevnog reda koja se tiče izmjena Poslovnika o radu.

Zahtjev za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma predloženi su poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović i Dragan Mektić te poslanici Partije demokratskih progresa (PDP) Branislav Borenović i Mira Pekić.

Predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović ranije su podnijeli inicijativu za izmjene Poslovnika o radu kojima bi se osiguralo da se na vrijeme izvrši izbor radnih tijela (komisija) Doma, jer bez toga nije u potpunosti konstituirano najviše zakonodavno tijelo u zemlji.

https://twitter.com/adisa_imamovic/status/1197115133522333696

Na početku sjednice poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Zukan Helez zatražio je da se na dnevni red sjednice uvrsti još jedna tačka koja se odnosi na informaciju o Programu reformi, dokumentu koje je usvojilo Predsjedništvo BiH i koji će biti poslan u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Brisel, kako je obrazložio poslanici trebaju da se upoznaju o tom dokumentu.

Također poslanik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut zatražio je zasjedanje istražne komisije koja je ranije formirana, a trebala bi se baviti pitanjima stanja u pravosuđu.

Predsjedavajući Doma Denis Zvizvić (Stranka demokratske akcije – SDA) pojasnio je da će uskoro biti održana sjednica kada će biti imenovane komisije Doma kako bi se završilo konstituiranje te je pozvao da se ostane na jednoj tački dnevnog reda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad