Vremenska prognoza za četvrtak, petak, subotu i nedjelju

Vijesti 20. nov 201914:53 > 15:00
Anadolija

Velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini - neće biti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U petak u Bosni i Hercegovini preovladavaće umjerena naoblaka. U Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U subotu prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća na području Hercegovine, jugozapada i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad