Direktor Zavoda u Pazariću pokazao poruke koje je dobio od Sabine Ćudić (FOTO)

Vijesti 20. nov 201916:06 > 16:20
N1

Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću, danas se obratio javnosti povodom fotografija koje je objavila Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u PD Parlamenta FBIH. Prije obraćanja, pokazao je SMS poruke koje je razmijenio sa Ćudić.

Gospođa Sabina Ćudić je prije tri dana bila ovdje sa komisijom i ništa nam nije rekla. Da je bilo šta rekla, reagirali bi. Ovdje postoji spisak žena koje rade u paviljonu gdje su naša djeca. Ovo je udar i atak na njihov rad. 24 sata dnevno rade sa tom djecom, a ne Sabina Ćudić”, kazao je Salić i dodao:

“Mi tvrdimo da u toku 2019. godine nije bilo fiksiranja štićenika. Odgovorno tvrdim da od dana kada sam ja direktor niko nikada nije dobio naredbu. Pozivam gospođu Ćudić neka javno kaže kada su nastali snimci”.

N1

 Ćudić se ranije obratila medijima nakon sjednice PD Parlamenta FBiH, kazavši:

“U Zavodu je 149 uposlenih, od čega je 27 ekonomista, sa 47 bolesne djece a po noći ima jedna njegovateljica i vrlo često nestručna osoba. Djeca budu vezana i čak i sama pružaju ruke da im se vežu jer su navikla. Neka djeca budu po 14 sati vezana. Mnoga djeca pored dodatnih psihičkih trauma imaju fizičke ozljede. Niz djece prima lijekove koji su zabranjeni za djecu do 12 godina. Ljekari koji im propisuju te lijekove nikada nisu ni susreli se sa ovom djecom“, istakla je Ćudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad