Sarajevo: Hapšenje nakon pokušaja ubistva na Baščaršiji

Vijesti 21. nov 201911:33 > 11:38
Ilustracija

Jedna osoba uhapšena je rano jutros u Sarajevu zbog sumnje da je počinila krivično djelo ''ubistvo u pokušaju'', saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Do pucnjave u Sarajevu došlo je jučer u 8,05 sati, Prva policijska uprava obaviještena je da je u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Pucala je napoznata osoba koja se udaljila u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je povrijeđena M.M., rođena 1977.godine u Mostaru, nastanjena u Sarajevu.

”Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju. Uviđaj na mjestu događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, intenzivnim i efikasnim aktivnostima, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine-Sektora kriminalističke policije i Prve PU, su dana 21.11.2019.godine u 02,15 sati, pronašli i lišili slobode lice M.K., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju), navedeno je u saopćenju.

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad