Protest u Sarajevu: Dio predstavnika građana napustio zgradu Vlade

Vijesti 21. nov 201913:50 > 13:55
N1

Reporterka N1 koja prati proteste građana ispred zgrade Vlade FBiH povodom situacije u Zavodu u Pazariću razgovarala je sa mladićma koji su bili u grupi građana koja je ušla u zgradu Vlade i predala zahtjeve.

“Nas dvojica smo izašli vani, dok unutra ima još pet ljudi koji su predstavnici udruženja roditelja djece s posebnim potrebama. Mi smo predali zahtjeve na protokol Vlade FBiH, i mi čekamo odgovor premijera Novalića i da nas primi na sastanak”, kazali su za N1 i dodali:

“Ako želi da održi razna obećanja i da mir roditeljima koji prolaze kroz pakao svaki dan, onda je nešto najminimalnije što može da uradi da nas primi i primjeti da je ovo konstruktivan i civilan način iskazivanja ljudskih prava”.

Dodali su da očekuju odgovor nadležnih te da će onda isplanirati naredne korake.

“Mi smo izašli da se obratimo medijima i mi ćemo insistirati da nam se kroz 15-20 minuta neko obrati i onda ćemo dogovoriti naredne korake”.

“Dok se ovi zahtjevi ne uvaže ja sam siguran da se nećemo razilaziti. Mora se stati u kraj stvarima koje se dopuštaju u ovoj zemlji. Ova djeca su samo kap u moru problema u BiH”, zaključili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad