U Bijeljini kazne za neisticanje zastave RS

Vijesti 22. nov 201911:11 > 11:15
N1

Komunalna policija u Bijeljini sprovela je akciju kontrole isticanja zastave Republike Srpske za praznik Dan potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i kontrolom više od 300 privrednih subjekata zatekla samo nekoliko njih bez istaknute zastave.

“Djelovali smo preventivno i dan prije praznika upozorili više od stotinu privrednih subjekata da su, prema odluci o komunalnom redu, obavezni da istaknu zastavu Republike Srpske dan prije praznika, kao i da je uklone dan kasnije, što je rezultiralo time da je u kontroli na dan praznika samo nekoliko privrednih subjekata zatečeno bez istaknute zastave”, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

On je najavio da će naredna kontrola isticanja zastave podrazumijevati pregled propisane veličine zastave, kao i to da li su zastave uredne i ispeglane, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Osim toga, zastava ne smije da dodiruje tlo, da bude postavljena kao podloga, prostirka i slično”, naveo je Draganić i dodao da će u slučaju da tokom narednog praznika ne budu ispoštovana pravila izdavati prekršajne naloge.

Predviđene kazne za prekršaj su za preduzetnike od 500 do 800 KM, za pravna lica od 1.500 do 4.500 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu od 350 do 650 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad