Crnadak zatražio objavljivanje Programa reformi: Uvreda za narod, sramota za RS

Vijesti 22. nov 201913:56 > 13:57
N1

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova obratio se danas javnosti zatraživši javno objavljivanje dokumenta Program reformi BiH.

“Pozivamo da se odmah objavi ovaj dokument jer ovo što se radi je apsolutno sramota. Slanje ovog dokumenta u Brisel bez da javnost zna šta piše bila bi uvreda za narod i sramota za RS, i bilo bi poniženje institucija Republike Srpske. Zar je moguće nakon svega što smo slušali od SNSD-a o njihovoj vleikoj borbi za Republiku Srpsku zar je moguće da će ovako važan dokument otići u Brisel bez da stav zauzme Vlada RS i da o tome raspravlja Narodna skupština RS. Posebno pozivam gospodina Nedeljka Čubrilovića i predsjednicu RS Željku Cvijanović da zaštite integritet i ulogu institucija RS. Smatramo da u utorak na sjednici Narodne skupštine se mora o ovome raspravljati. Ako treba nek se sjednica zatvori, u zatvorenim kovertama proslijedi materijal”, rekao je Crnadak.

Kazao je da će u ponedjeljak uputiti inicijativu za dopunu dnevnog reda Narodne skupštine RS kako bi Program rada BiH bio uvršten.

“Imamo izjave koje niko nije demantovao još uvijek koje kažu da ovo jeste MAP, moramo imati uvid u ovaj dokument. Nema potrebe da nas napadaju ili s nama raspravljaju neka samo pogledaju šta su rekli Komšić, Zvizdić i NATO institucije jer svo kažu da jeste MAP”, kazao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Uputio je pitanje i Zoranu Tegeltija:

“Da li će Savjet ministara sarađivati sa NATO u okviru IPAP ili u okviru MAP-a?”

Crnadak očekuje da će sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara biti otvorena za javnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad