Čović: Dobro je što sam zašutio, odmah se desio dogovor

Vijesti 22. nov 201914:49 > 15:03
Fena

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da će za deset do petnaest dana biti završene sve procedure oko formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH.

“Time ćemo pokrenuti izuzetnu dinamiku ne samo ka euroatlantskom putu nego i na unutarnjim reformama”, izjavio je u petak Čović nakon svečanosti obilježavanja početka radova na dionici autoceste Počitelj – Zvirovići.

Dodao je kako će prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH u Bruxelles biti poslan dokument koji su usuglasili čelnici većine političkih opcija u BiH zajedno s predstavnicima institucija koje brinu o NATO putu BiH.

“S te strane sam zadovoljan, slično smo govorili i u uredu Wigemarka. Bilo je previše otpimizma, zašutio sam posljednjih dana i dobro je što sam zašutio odmah se desio dogovor i konačna implementacija”, rekao je on.

Kada je u pitanju formiranje federalne vlade, Čović kaže kako se paralelno razgovara i o reformi Federacije, posebice izbornom zakonodavstvu.

“Taj proces je krenuo i ako se on završi paralelno s ovim procesom, onda nema razloga federalnu vladu čekati više od mjesec-dva”, dodao je Čović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad