Kurspahić, Petrović, Emrić i Lepić u Novom danu

Vijesti 22. nov 201915:29 > 15:31
N1

U Novom danu 23.11.2019. godine, povodom nove akcije Policije Brčko distrikta BiH protiv krivičnog djela “iskorištavanja djeteta ili maloljetnika radi pornografije” aktueliziramo pitanje sigurnosti djece na internetu. O prevenciji, mjerama, načinima prijavljivanja nasilja, nedovoljnim kaznama za počinioce govorit će: Saša Petrović, istražitelj u borbi protiv kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije i Mirela Šuman, projektna koordinatorica Centra za sigurni internet BiH.

Saznajemo koje metode i web stranice koriste seksualni prijestupnici, kako ih pravovremeno prepoznati i na koji način kontrolirati online sadržaje kojima su izloženi maloljetnici.

O ovosedmičnim turbulencijama na političkoj sceni, uspavanosti javnog mnijenja I nevladinog sektora, kao i aktuelnim temama s naslovnih strana I glavnim pričama printanih medija u BiH u rubrici Press razgovaramo s Midhetom Kurspahić, dugogodišnjom TV voditeljicom i urednicom informativno-političkog programa, aktuelnom glasnogovornicom JP “Elektropivreda BiH”.

U Novom danu nastavljamo temu MeetUp druženja u Coloseumu na kojem su poznati bh. novinari, predstavnici marketinških agencija, youtuberi i influenseri diskutirali o utjecaju, prednostima i nedostacima tzv. tradicionalnih i novih medija. TV novinarka Nerminka Emrić govori o rizicima sadržaja bez kontrole koju putem interneta gledaju najmlađi u BiH. Da li su youtube sadržaji omladini ono što su starijim generacijama bili crtani filmovi prije 20 godina i koliko je to opasno? Nedim Lepić, bh. youtuber objašnjava kako je došao do pola miliona pratioca na Youtubeu bez posebnog školovanja za profesiju kojom se bavi. Vedran Tičić predstavit će MeetUp druženja koja postaju sve popularniji eventi koji okupljaju paneliste, ličnosti iz javne sfere, ali i brojne goste koji aktivno diskutuju o aktuelnim I bitnim temama za bh. društvo.

Nakon što smo godinu uživali u prelijepim kadrovima Bosne i Hercegovine u sadržajima već prepoznatljivih emisija, uoči Dana državnosti BiH, premijerno u nedjelju 24.11.2019. godine u 20 sati N1 emitira prvo izdanje emisije “Nebo i zemlja” koja će prikazivati ljepote svih krajeva BiH smimnjenih dronom. U Novom danu koncept emisije koju produciraju predstavit će Dado Ruvić i Elma Delić iz produkcijske kuće “Dron.ba”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad