Zastava BiH zavijorila iznad Skupštine grada Hamiltona

Vijesti 24. nov 201915:33 > 15:38
Institut za istraživanje genocida Kanada

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine na zgradi Skupštine grada Hamiltona podignuta je zastava BiH. Također, ispred skupštine ovog kanadskog grada piše: "Sretan 25. novembar Dan državnosti BiH". Historijski simbol Hamiltona je osvijetljen žutom i plavom bojom, bojama zastave BiH, što pokazuje podršku grada Danu državnosti Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Institut za istraživanje genocida Kanada.

Istaknuti član Kanadskog parlamenta i član Kanadsko-Bosanskohercegovačke grupe prijateljstva u Parlamentu, Bob Bratina je poslao čestitku u ime Vlade Kanade u kojoj se kaže: “Hamilton i Kanada su blagoslovljeni prisustvom velike i ugledne zajednice čije porodice potječu iz Bosne i Hercegovine. Bosanci u Kanadi i svijetu obilježavaju dostignuće savremene državnosti koja utjelovljuje mnoga načela u kojima uživaju Kanađani. Bosanci u Kanadi rade na razvoju i prosperitetu svoje domovine, ali i značajno doprinose razvoju Kanade. Kao neko ko je imao koristi od poznavanja bosanske zajednice u Hamiltonu i Kanadi upućujem vam moje najbolje želje za vaš poseban dan! Čestitam svima, Puno Hvala”!

Institut za istraživanje genocida Kanada

Gradonačelnik Fred Eisenberger u svojoj čestitki povodom Dana državnosti je napisao: “U ime Grada Hamiltona i mojih kolega iz gradskog vijeća želim izraziti toplu riječ podrške proslavi Dana državnosti u Bosni i Hercegovini 25. novembra 2019. Želim prepoznati i priznati ogroman doprinos bosanske zajednice u gradu Hamiltonu. Bosna i Hercegovina se mora ponositi svojim doprinosima svijetu i odlučnošću u podršci demokratiji. Bosanska zajednica je dala ogroman doprinos bogatstvu i raznolikosti grada Hamiltona. Bosanci su bili velikodušni pristaše svega onoga što je kanadska vrijednost. Drago mi je što ste odabrali Kanadu za vas i vaše porodice. Bosna i Hercegovina može biti ponosna na vašu velikodušnu zaostavštinu u ovoj zemlji. Želim vam daljnji uspjeh u Kanadi i gradu Hamiltonu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad