Sutra sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH

Vijesti 25. nov 201916:30 > 16:31
N1

Sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za sutra, a dnevnim redom je predviđeno razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Staša Košarac je prošle sedmice, kada je izabrano njeno rukovodstvu, kazao novinarima da bi Tegeltija trebao doći i obratiti se članovima Komisije.

Kako je propisano u njenim nadležnostima, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni dostaviti kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara BiH.

Ova komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata. Preporuka Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nije obavezujuća za Dom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad