Borenović: Skandalozno i sramotno

Vijesti 26. nov 201913:35 > 13:35
N1

Izbor Zorana Tegeltija na mjesto mandatara Vijeća ministara BiH komentarisao je i Branislav Borenović, član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

Mislim da je sada jasno ko je kandidat za mandatara. Potpuno nepripremljen, sa nedostacima u kojima treba djelovati. Od svega je najskandaloznija izjava javno izrečena u kojoj se poništava autoritet NSRS u kojoj je gospodin Tegeltija rekao da ga odluke NSRS ne obavezuju za nivo BiH, a za iste odluke je glasao prije 14 dana. To govori o nedostatku kredibiliteta i to je skandalozno i sramotno, na taj način poniziti NSRS i poslati poruku građanima RS koji su glasali za njega koji su dolazili iz svih naroda da će tako poništavati odluke najzakonodavnijeg tijela u RS“, kazao je Borenović.

Dodao je da na nijedno pitanje nije izrečen adekvatan odgovor od Tegeltije.

Vidjeli smo da na nijedno pitanje nije dobijen adekvatan odgovor. Zar nije logično da se neko ko će biti kandidat pripremi i da odgovore u kojem ekonomskom pravcu će ići BiH, nositi se sa migrantskom krizom, a najdiskutabilniji su odgovori kada su u pitanju NATO integracija. To je poruka: Dajte mi fotelju, dajte mi poziciju pa ćemo vidjeti šta ćemo uraditi“.

Dodao je da je Tegeltija najavio nove poreze na dodatne vrijednosti.

Na kraju je rekao jednu stvar koja je tipična za njega, čovjek koji se javno zalagao za povećanje akcize, jasno je rekao da je spreman da poveća porez na dodatne vrijednosti. To je jako štetno za BiH, novi nameti neće nikako pozitivno utjecati na živote građane. Tegeltija je najmanje spominjao ili nikako RS, a već se navikava na termin Vlada BiH“.

“Zoran Tegeltija je u ovom trenutku narodni poslanik u NSRS, čovjek koji poništava odluke NSRS. Jedna velika prevara, kukavično ponašanje i narod će najbolje procijeniti”, kazao je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad