Košarac: Neistina da je Tegeltija to rekao, ima stenogram

Vijesti 26. nov 201913:50 > 13:52
N1

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je obavila svoj dio posla i većinom glasova Tegeltija je dobio podršku. I u skladu sa poslovnikom mi ćemo uputiti akt prema Parlamentu da se Tegeltija potvrdi za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kazao je u utorak član Komisije, Staša Košarac.

Košarac je naglasio kako je “osam članova Komsije dalo podršku Tegeltiji i da je predsjedavajući pokazao visok stepen znanja u način funkcionisanja institucija i opredjeljenju da se zakonski poštuju”. Posebno je istaknuto da će kao predsjedavajući poštovati odluke organa, Ustav i zakone.

Član Komisije je odbacio navode Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a, kako je Tegeltija tokom saslušanja kazao da neće poštivati odluke entitetskih institucija.

“Neistine su da je Tegeltija rekao da neće poštovati odluke institucija Republike Srpske, postoji stenogram. Mislim da je Tegeltija kao predsjedavajući dao jasne naznake da će se baviti privrednim razvojom. Mislim da je vrlo jasno izražena mogućnost suočavanja sa ključnim pitanjima”, kazao je na kraju svoga obraćanja novinarima Staša Košarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad