Vukanović o Tegeltiji: Puzeće ponašanje, kružio kao kiša oko Kragujevca

Vijesti 27. nov 201913:42 > 13:50
N1

Poslanik SDS-a u NSRS Nebojša Vukanović održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o jučerašnjem kandidovanju Zorana Tegeltije za mjesto mandatara u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Prošlo je mjesec dana od lažnog patriotizma kada su se SNSD zaklinjali kako ćemo ići na referendum o nezavisnosti RS, otjerati strance, napraviti krupne zaokrete. Samo nakon mjesec dana smo vidjeli kapitulaciju u Sarajevu, bilo je sramno vidjeti puzeće ponašanje Zorana Tegeltije koji se trudio na sve načine da se dodvori “Bošnjacima i političkom Sarajevu”, kako to imaju običaj reći gospođa Cvijanović i Milorad Dodik“, kazao je Vukanović.

Kada je rekao na pitanje o NATO-u da ima lični stav, ali ne želi da ga iznese. Prvi čovjek Savjeta ministara treba da sprovodi program koji je usvojio Milorad Dodik, a on nije upoznat sa njegovim sadržajem. Ni na jedno pitanje nije dao konkretan odgovor, sve je bilo tako da kruži kao kiša oko Kragujevca. Nije iznio nijedan stav svoje partije, kako se ne bi zamjerio Bošnjacima“, dodao je Vukanović.

Vukanović je poručio da su “Bošnjaci i Hrvati dobili ključna ministarstva”.

Bošnjaci i Hrvati su dobili ključna ministarstva, SNSD je dobio najlošija ministarstva. To je jedno veliko puzanje nekad velikih patriota koji su se busali u prsa svojim patriotizmom. Njihovo ponašanje pokazuje koliko su neiskreni u svom lažnom patriotizmu, i spremni su na sve pa čak i da prodaju RS kao što su to radili kada su u Prudu formirali četiri jedinice. Da ne govorim o tome da je gospodin Tegeltija govorio da je ranije presuđivan, priznao je da je svojim bliskim saradnicima bio u sukobu interesa, odgovoran je za propast banaka. Njegovo dosadašnje ministrovanje ne ulijeva povjerenje da će biti išta bolje u naredne četiri godine. Vjerujem da će ova osovina zla, kako ja zovem Dodika, Čovića i Bakira Izetbegovića, samljeti ovo društvo i da će nas prodati i da će najmanje pola miliona ljudi napustiti BiH“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad