N1 u Draču: Spasioci traže nestale, cijele porodice spavaju u automobilima

Vijesti 27. nov 201914:03 > 14:13
N1

Dan nakon katastrofalnih zemljotresa u Albaniji, reporterska ekipa N1 televizije se nalazi u Draču koji je pretrpio najveću štetu. Kako je javio reporter N1 Boris Brezo, na terenu su brojne spasilačke ekipe koje još rade na pronalasku i spašavanju povrijeđenih.

Kako je javio reporter N1 Boris Brezo, prihvatni privremeni centar u Draču prima trenutno hiljade stanovnika koji su proveli noć u tom centru. 

VEZANE VIJESTI

“Kažu da im je teško, noć je hladna. Edi Rama je posjetio Drač, zahvalio se premijerima i pomoći koja je stigla. Rekao da je Albanija otvorenog srca i da će primiti svaku pomoć. Brojne humanitarne organizacije su pristune”, javio je reporter N1.

Dodao je da je albanski premijer kazao da se problem kao ovaj mora rješavati postepeno, prema prioritetima. Također, potvrdio je da je do rušenja nekih zgrada došlo radi konstrukcija koje su stare i da je to problem već duže vrijeme.

“Hiljade automobila je na ulicama i mogu se vidjeti čitave obitelji kako spavaju u automobilima preko noći. Spasilačke ekipe još uvijek rade na pronalasku i spašavanju nestalih, a očekuju se i dalji koraci ovdašnjih vlasti. Još ima povremenih potresa”, javio je reporter N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad