Objavljeni imovinski kartoni političara u BiH

Vijesti 28. nov 201914:54 > 15:00
N1

Odrebama člana 15.9 Izbornog zakona BiH propisano je da Centralna izborna komisija BiH omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju izabranih zvaničnika budu dostupni javnosti.

Do danas su na web stranici bili dostupni podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine i izabranih načelnika/gradonačelnika na Lokalnim izborima 2016. godine.

Od danas su dostupni i podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2018. godine kao i izabranih vijećnika/odbornika na Lokalnim izborima 2016. godine.

Ovoj objavi podataka na web stranici Centralne izborne komisije BiH prethodio je posao unosa podataka, provjere unesenih podataka i generisanje podataka po nivoima vlasti.

Imajući u vidu kontinuirani proces prestanka/dodjele zamjenskih mandata, u narednom periodu će po prispjeću, podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika biti ažurirani, navode i Centralne izborne komisije BiH i naglašavaju da nisu odgovorni za tačnost podataka sadržanih u obrascu o imovinskom stanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad