Iz BIHAMK-a pozivaju vozače na oprez

Vijesti 29. nov 201908:24 > 08:29
N1

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Trnova, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu.

Na širem području Kupresa i Šujice iz BIHAMK-a upozoravaju na povremene jake udare vjetra. Zbog svega navedenog bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ – Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce – Banja Luka (kod mjesta Zdaljevac), Sarajevo – Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani – Metković (između graničnih prelaza) i Kladanj – Stupari (u mjestu Stanovi).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad