Tegeltija: Stenogram demantuje Borenovića

Vijesti 29. nov 201908:47 > 08:52
N1

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je na sjednici Komisije za izbor Savjeta ministara da će zastupati stavove institucija kojima rukovodi i one odakle dolazi.

Stenogram sa sjednice ove komisije objavila je sinoć Radio-televizija Republike Srpske, čime su demantovane tvrdnje predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da je Tegeltija rekao da ga ne obavezuju stavovi i zaključci Narodne skupštine.

“Što se tiče pitanja koja su meni postavljena, kao narodnom poslaniku, neću da komentarišem. Valjda je svima jasno da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske obavezuju Skupštinu i institucije Srpske. Narodna skupština Republike Srpske nikada sama ne može nametnuti zajedničkim institucijama svoje zaključke, niti odluke, već da se politikom konsenzusa pokuša postići dogovor o nekim temama”, rekao je Tegeltija na sjednici ove komisije.

VEZANE VIJESTI

On je ranije izjavio da se ne može desiti da neće poštovati odluke Narodne skupštine, te ističe kako je na sjednici Komisije zapravo rekao da Narodna skupština RS “ne može sama sprovoditi odluke o zajedničkim temama”, te akcentuje potrebu za konsenzusom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad