Komšić o Programu reformi: Ima sve što zahtijeva ANP, samo se drugačije zove

Vijesti 29. nov 201911:44 > 11:51
N1

Javnost će moći da vidi dokument, ali mislim da nije u redu da taj dokument cirkulira u javnosti, a da nije upućen u središte NATO-a. Nema razloga da on ne bude objavljen, rekao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći o Programu reformi BiH.

On je pojasnio da taj dokument ima sve oblasti koje je imao i ANP.

”Taj dokument ima sve one oblasti koje zahjeva ANP, drugačije se zove. Realno je postavljen, nije pretenciozan. Nema nikakve tu tajne, to je jedna vrsta dogovora da se taj plan dostavi. Nema nikakve tajne u njemu. Druga je stvar što bi to sad neko da koristi da to koristi za svoje političke obračune”, ispričao je Komšić.

Na pitanje da li dokument blokira NATO put BiH, Komšić je dodao:

”Napravljen je i šalje se da ga odblokira, kako će blokirati kad smo ga pravi da odblokira. Dan nakon uspostave Vijeća minista bit će dostavljen”, pojasnio je on.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj prošle sedmice u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad