Presedan u imovinskom kartonu Elvire Abdić Jelenović

Vijesti 29. nov 201913:38 > 13:49
N1

Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke, u svom imovinskom kartonu napravila je presedan tako što je odbila navesti detalje o svojoj imovini zbog prethodne ''zloupotrebe podataka''.

Ona je, naime, na posljednjim lokalnim izborima osvojila dovoljan broj glasova za ulazak u Općinsko Vijeće Velika Kladuša, a značajne političke funkcije obavljala je u prethodnim mandatima.

U imovinskoj kartici objavljenoj jučer na stranicama Centralne izborne komisije, navela je šta sve posjeduje, ali odbila napisati koliko njena imovina vrijedi.

CIK

”Imovinu koju posjedujem stekla sam prije nego sam ušla u politički život BiH. Obzirom da me institucije vlasti ne žele, ne mogu ili neće da zaštite od klevećenja i zlouporabe podataka koja sam u skladu sa zahtjevom CIK-a davala 2006, 2010 i 2014. godine, ne želim iznositi podatke o vrijednosti svoje imovine jer to direktno vrijeđa moje dostojanstvo i šteti mom poslovnom, političkom i obiteljskom životu”, poručila je ona.

Bez podataka o vrijednosti, Abdić Jelenović navela je da u svom vlasništvu ima kuću, zemljište i poslovni prostor u Republici Hrvatskoj dok u Bosni i Hercegovini posjeduje firmu osnovanu 2014. godine. Vozi automobil iz 2014. godine.

Treba istaći da iznošenje pogrešnih podataka u imovinskim karticama bh. političara nije krivično djelo. 

Javnost sudi’‘, kaže za N1 portparolka CIK-a Maksida Pirić.

Oni imaju obavezu podnijeti izjavu, ali CIK nije odgovoran za tačnost ili netačno i ne omže im izreći sankciju”, pojašnjava Pirić za N1.

Imovinski karton liderke Laburističke partije možete pogledati na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

CIK