Borenović: Sve što imaju neka objave javno

Vijesti 29. nov 201914:37 > 14:45
N1

Branislav Borenović, lider Partije demokratskog progresa za N1 je komentarisao navode člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je Program reformi BiH dostavio opoziciji, te da dokument više nije tajan.

“Meni nije ništa dostavio, niti mi treba tajno dostavljati. Sve što imaju nek objave javno. Taj dokument treba da bude objavljen javno jer to zaslužuju građani. Svaki dokument koji ima tako veliku važnost treba da bude objavljen i prezentovan od članova Predsjedništva BiH”, rekao je Borenović.

VEZANE VIJESTI

Ponovo je pozvao Predsjedništvo BiH da objave Program reformi BiH i da “saopšte građanima istinu.”

“Dodik ima jednu drugu dimenziju, a to je da svi ti zaključci koje je donijela njegova koalicija u Narodnoj skupštini RS još uvijek vrijede ili su stavljeni van snage odlukama i novim zaključcima. Te se stvari moraju raščistiti, ne smije biti nikakvih tajni, ovdje mora biti samo jasna poruka kuda ova zemlja ide. Papir koji se zove Program reformi BiH se šalje u Brisel, time se aktivira akciono članstvo u NATO. Hoćemo da znamo je li to tačno ili nije i ima li neka druga priča koja nije za javnost”, rekao je on.

Milorad Dodik je kazao novinarima u Banjaluci još da Program reformi BiH nije ANP i da u njemu nema nijedne riječi o MAP-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad