Otvoren Božićni bazar u Sarajevu, sav prihod ide u humanitarne svrhe

Vijesti 30. nov 201921:09 > 21:12
N1

Ukusne božićne poslastice, mirisni kolačići, tradicionalne njemačke kobasice, ali i kuvano vino, samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg božićnog bazara. A za one najmlađe topli kakao, i prvi pokloni od Deda mraza.

Pokloni će obradovati i štićenike brojnih udruženja u BiH, jer sav prihod od prodaje rukotvorina na bazaru ide u humanitarne svrhe. A ponuda je raznovrsna.

“Lutke u narodnoj nošnji, torbe, dekupaž i lutkice ostale”, rekao je Dorian Kuzmanović, štićenik.

“Za naše korisnike osmislili smo lutke u narodnnoj nošnji. Imali smo projekat prema opštini i ove godine je urađeno 200 ovakvih lutki kao suvenir“, kazao je Emir Ribo, radni instruktor u Dnevnom centru.

“U principu nama je cilj da prodajom ovih proizvoda osiguramo sredstva koja ćemo usmjeriti na kupovinu novogodišnjih paketića za članove našeg udruženja”, navela je Šejla Sarajlić iz Udruženja “Kolibri”.

Sve ovo omogućila je ambasada Njemačke u BiH.

“Ovo će biti moj prvi Božić u Sarajevu. Za mene je Božić sastati se sa dragim prijateljima, kolegama, uz neko svečano, fino jelo. Provesti jedno divno popodne ili veće zajedno. To je meni puno ljepše, nego žuriti i juriti po nekim šoping centrima u Njemačkoj”, rekla je Margaret Uebber, ambasadorica Njemačke u BiH.

Osim humanitarnog karaktera, ovakvi bazari prepoznatljivi su po veseloj i opuštenoj prazničnoj atmosferi i ugodnom druženju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad