Snijeg stigao u BiH

Vijesti 02. dec 201921:12 > 21:15
Anadolija

Snijeg je stigao u BiH i prvi put se ove godine zabijelio Vlašić. Na ovoj planini snijeg je počeo da pada u četvrtak u večernjim satima.

Bijeli pokrivač za veoma kratko vreme prekrio je popularnu planinu, a još uvijek pada jačim intenzitetomn tako da se do jutra očekuje nekoliko centimetara snega.

Zimska sezona ove godine na Vlašiću počinje 20. decembra kada će manifestacijom S(h)ankanje biti i zvanično otvorena.

Očekivana visina snježnog pokrivača, uglavnom, od jedan do pet centimetara, na planinamam do 10.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno mijenja smijer na sjeverni. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 13 stepeni. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima.

U Sarajevu danas oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine u drugom dijelu dana ili u noći. U večernjim satima se očekuje 

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslijepodne slabog snijega može biti još ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne i slabe kiša na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu od pet do 10, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu od šest do 11 stepeni.

Od srijede se u većem dijelu zemlje očekuje vedro jutro sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od minus do minus dva, na jugu do tri, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu od šest do 11 stepeni.