Visina snijega u bh. gradovima

Vijesti 03. dec 201908:30 > 08:35
Anadolija

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova.

Snijeg pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a kiša na jugu zemlje.

U Mrkonjić Gradu i Zvorniku jutros je izmjereno 20 centimetara snježnog pokrivača, u Tuzli 12, u Jajcu i Livnu devet, na Bjelašnici osam, u Bihaću šest, u Zenici četiri, Sarajevu tri, dok su u Banjoj Luci izmjerena dva centrimetra snijega. Visina snijega u Han Pijesku iznosi 9, Ivan Sedlu 9, Sokocu 8, Bosanskom Novom 2, Bugojnu 4, Čemernom 4 i Sanskom Mostu 4 centimetra.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) prijepodne će oblačno sa snijegom biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a na jugu kiša.

Od poslijepodnevnih sati u Bosni djelomično smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni Celzijusovih.

U većem dijelu zemlje u srijedu ujutro će biti sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od minus devet do minus dva, na jugu do tri, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do 11 stepeni.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Ilustracija
Anadolija

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad