Dragan Mektić, Zukan Helez i Bakir Krajinović u Danu uživo

Vijesti 03. dec 201908:53 > 08:56
N1

"Dan uživo" i danas o aktualnim temama; sjednici PIC-a, migrantskoj krizi. Od 16 sati gledajte:

Hoće li i koliko bh. državljana za vikend stići iz Sirije u BiH? Pitanje je to za ministra sigurnosti Dragana Mektića, koji je naš današnji gost. Razgovaramo i o migrantskoj krizi, aktualnoj političkoj situaciji te formiranju vlasti.

Nedavno je boravio u Podgorici na Kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore, a o utiscima s ovog događaja, formiranju vlasti te Programu reformi danas govori za Dan uživo. S nama danas SDP-a Zukan Helez. Komentira i svoj imovinski karton, nova previranja u SDP-u BiH te druge aktualne teme.

Što se navodi u PISA istraživanju o obrazovanju u BiH, jedna je od tema naše današnje emisije. Za N1 govori profesorica na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Dženana Hrustemović.

Stiže nam i zima, snijeg, minusi… Kakvi su mjeseci pred nama, govori meteorolog Bakir Krajinović.

Posljednja zbivanja sa nogometnih terena u BiH, izbor Lionela Messija, kao i izbor novog izbornika naših Zmajeva danas će komentirati sportski novinar AJB Ibrahim Muratović.

Nedavno su oduševili bh. publiku sa sjajnim koncertom u sarajevskom Domu mladih. O ovom nastupu, novim projektima, karijeri, glazbi, nastupima danas za Dan uživo govore članovi grupe S.A.R.S. Oni su naši glazbeni gosti.

Tu su i aktualne vijesti, svjetske, biznis i sportske vijesti, servisne informacije.

Vaš domaćin do 18:30 sati danas je Zvonko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad