Sutra ujutro temperature do minus 9 stepeni

Vijesti 03. dec 201913:53 > 13:55
Ilustracija

U Hercegovini i jugozapadu Bosne sutra će biti sunčano. U većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji se mogu zadržati i cijeli dan.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -9 i -3, a na jugu BiH do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, a na jugu BiH od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu će, prijepodne, biti magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -7, a najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena.

Danas je prijepodne snijeg padao u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a kiša je padala na jugu BiH. U drugoj polovini dana u Bosni se oblačnost djelomično smanjila, a u Hercegovini postepeno se izvedrilo.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -10, Ivan-sedlo -3, Bihać 0, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 1, Jajce i Tuzla 2, Drvar, Gradačac, Livno i Zenica 4, Brčko 6, Mostar i Široki Brijeg 8, Stolac 10 i Neum 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad