Teška nesreća u Sarajevu, jedna osoba poginula

Vijesti 03. dec 201914:05 > 14:10
Ilustracija

Jedna osoba poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila u Sarajevu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Do nesreće je došlo jučer u 18,30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Butmirska cesta i kraka iste, područje općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F.R., rođen 1940.godine u Ivangradu, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Audi A4”, registarskih oznaka A88-O-252, kojim je upravljao vozač A.B., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak F.R., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je preminuo u 22,10 sati. O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz ćlana 336. stav 4. (Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH, po naredbi tužioca, dana 03.12.2019.godine u 01,20 sati, vozač A.B. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode, saopćeno je iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad