Žaneta Džumhur, Faruk Hadžić, Belma Hasić i Marin Bago u Novom danu

Vijesti 03. dec 201914:53 > 14:57
N1

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuje vas pregled svih aktuelnih događaja, najvažnije teme i relevantni gosti na jednom mjestu.

Bosna i Hercegovina zauzela je 62. mjesto na PISA testu, testiranju znanja i vještina učenika od sedmog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole. Najlošije smo rangirani u cijelom regionu, a naši 15-godišnjaci u prosjeku imaju znanje 12-godišnjaka. Ovo je naša Tema jutra, u kojoj razgovaramo sa Žanetom Džumhur, PISA državnim koordinatorom i Sanelom Alagić, predsjednicom udruženja pedagoga Kantona Sarajevo.

Istražujemo slijedi li nam povećanje stope PDV-a u narednom periodu. Šta bi veća stopa PDV-a donijela građanima, šta privredi a šta državi? Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić, Belma Hasić iz Spoljnotrgovinske komore BiH i Marin Bago iz udruženja ”Futura” gosti su Novog dana.

Mostarci i dalje protestuju, nezadovoljni situacijom oko deponije Uborak. Ne isključuju ni potpunu blokadu deponije, zbog čega bi Mostar opet mogao biti zatrpan otpadom. I ovo je tema Novog dana, uživo ćemo biti u Mostaru.

I u BiH je 3. decembar obilježen kao Dan osoba s invaliditetom. No, kako oni žive ostalim danima, kada se ne nalaze u fokusu pažnje zvaničnika različitih nivoa nadležnosti? Jasmin Đemiđić, sit down komičar, i Naser Husić, tumač znakovnog jezika gosti su Novog dana.

Aktuelne događaje na političkoj sceni, društvenu svakodnevicu sutra komentarišu Jasmin Hasić, profesor međunarodnih odnosa i evropskih studija i Tanja Vukomanović, novinarka ”Euroblica”.

Budite uz Novi dan – od 7 sati sa vama Ivana Erić i Ivana Crnogorac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad